2022. november 18., péntek

Kiegészítők a lakberendezésben, hogyan rendezzük be a lakásunkat.

Kiegészítők a lakberendezésben, hogyan rendezzük be a lakásunkat.

Egyértelműen hódít a vintage stílus a lakberendezésben is, visszanyúlunk a lassan 100 éves divathoz az 1910-’20-as évekbe. Divatosak a használt-hatású holmik, koptatott színek. Ezzel azonban vigyázzunk nagyon. Sok esetben jobban járunk, ha egy régiségkereskedőnél vagy egy bolhapiacon szerezzük be a kívánt bútorokat és lakás kiegészítőket, hiszen nincs is rosszabb, mint egy „mű-használt” képkeret, vagy régies lámpabura műanyagból. Természetesen rengeteg stílusos darabot is találhatunk ennek a stílusnak a jegyében az üzletek polcain. De azért legyünk óvatosak és egy kicsit kritikusak. Attól még, hogy a tervező „antik” darabnak szán valamit, nem biztos, hogy jól is mutat majd a lakásunkban. De, hogy hol szerezzük be az eredeti régiségeket megfizethető áron? Ha kisebb darabokról van szó, mint például képkeretek, tükrök, mécses tartók és egyebek, akkor ajánlom a híresebb és kevésbé híres, de szintén jó bolhapiacokat. Igazi kis kincsvadászat vár ránk ezeken a helyeken és sok esetben kemény pénzeket spórolhatunk és még igazán autentikus darabot is vehetünk.

Egy másik stílus, ami szinte mindig, így most is hódít, az a minimali, ezt ajánlanám mindenkinek, hiszen nagyon praktikus is. Ez nem azt jelenti, hogy „hideg és lelketlen” lesz a lakásotok, hanem azt, hogy egyszerű és letisztult. Ezáltal mindennek meg lesz a maga helye és érvényesülhet a lakás gazdája is, nem csak a nagy összevisszaság, emellett pedig nagyon könnyen takarítható is egy ilyen lakás, ami sosem hátrány! Lehet, hogy szépek a kis porcelánok és különféle nyaralásokról hazahozott relikviák, de, ha minden takarításnál végig kell őket törölgetni, hamar dönt az ember a minimali-design mellett és nyugdíjazza a kis díszeket. De, ami egyszerű, az még lehet nagyszerű és igazán különleges is. Erre egy remek példa az  Azzardo AZ-AD8052-17 Noble 10 izzós függeléke is.

Az utóbbi években igazi klasszikussá vált az inka-minta, de egyéb keleties stílusok is. Ne féljünk újítani az otthonunkban, épp úgy, ahogy a ruházatunkban sem! Vigyázzunk ugyan az arányokra, ne legyen minden színes, tarka-barka, de ha jól vegyítjük a színeket és tudunk mértéket tartani, mindenképpen különlegessé és egyedivé tehetjük az otthonunkat egy kis képzelőerővel. Ajánlom az egyszínű falakhoz és bútorokhoz a színes függönyöket, párnákat és esetleg plédeket is a kanapé szélére. Vannak kifejezetten indiai és egyéb keleti stílusú holmikat forgalmazó boltok is, ahol a füstölőkön kívül megtalálhatunk minden, ami ahhoz kell, hogy egy kicsit más színbe öltöztessük otthonunkat.

Végül néhány általános tipp, ha szeretnénk gyakran átalakítani a lakásunkat, vagy még nem tudjuk, milyen stílus az, ami a legközelebb áll hozzánk:

  1. Válasszunk semleges színt a falaknak, ilyen lehet bármelyik pasztell-szín a bézsen keresztül egészen a halványzöldig, vagy éppen egy enyhe púderszínig. Ezekhez, nemhogy minden megy, de növelik is a tereket és jobb kedvre derítik az embert, hiszen nyugalmat és harmóniát sugallnak.

  2. Válasszunk egyszerű bútorokat, de lehetőleg egy bútor-családból, ne legyen kavalkád a lakásunkban. Persze nem két fillér berendezni egy lakást, de akkor inkább várjunk, míg összegyűlik a pénzünk a megfelelő bútorokra, vagy válasszunk egy olcsóbb szériát, de mindenképpen összeillő darabokat!

  3. Sajnos, vagy nem sajnos, a fürdőszoba és a konyha esetében döntenünk kell, hiszen ott annyira nem mobilak a kiegészítőket, lakberendezés címén gondolom senki nem akar csempét bontani vagy beépített szekrényt kiépíteni. Ide az egyetlen jó tanácsom annyi, hogy legyen minden egyszerű és így van lehetőségünk idővel bonyolítani rajta! ☺



5-nél több ágú csillárok 5-nél több ágú csillárok 5-nél több ágú csillárok Fali lámpák Fali lámpák Fali lámpák Mennyezeti lámpák Mennyezeti lámpák Mennyezeti lámpák

Unipro

Unipro

Unipro UP-1459411 függesztõ huzal UP-1459411 Unipro UP-1459411 függesztõ huzal UP-1459411 Unipro UP-1459411 függesztõ huzal UP-1459411 Unipro UP-1459411 függesztõ huzal UP-1459411 Unipro UP-1459403 felfogató elem UP-1459403 Unipro UP-1459403 felfogató elem UP-1459403 Unipro UP-1459403 felfogató elem UP-1459403 Unipro UP-1459403 felfogató elem UP-1459403

KWbbf2dd3c0fcf550f900e98970f835c78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Új korszak a lakások fűtésében - Víz alapú padlófűtés otthonunk kényelméért

 Manapság egyre többen érdeklődnek a padlófűtés iránt, mint a hagyományos radiátoros fűtési rendszerek korszerű alternatívája iránt. A víz a...